CENTRE DE DIA

Al centre de dia del Centre Residencial Putxet treballem des de fa 35 anys per donar una atenció global i de qualitat a totes aquelles persones que requereixin una assistència, especialment aquelles diagnosticades de demència o altres malalties degeneratives i donar suport i orientació a les famílies.

Els nostres professionals tenen formació específica en l’àmbit de les demències i treballen en equip per tal de donar un tractament eficaç i d’alta qualitat en un entorn immillorable.

Els nostres usuaris del centre de dia poden continuar en els seus domicilis habituals, passant les nits i caps de setmana al seu domicili, d’aquesta manera no hi ha una desvinculació total amb el seu ambient de referència, el seu entorn, ja que no es troben en situacions de total dependència.

La nostra metodologia de treball és recollir el màxim d’informació possible sobre cada persona amb l’ajuda de la seva família i amics per després observar la resposta davant de cada activitat proposada. Tots els professionals estan formats en ACP (Atenció Centrada en la Persona). El tipus de treball que es realitza en cada persona és específic i adaptat.

Serveis inclosos:

  • Esmorzar, dinar i berenar. Dietes personalitzades.
  • Taller de memòria.
  • Suport psicològic als residents i les famílies.
  • Fisioteràpia: activitats i rehabilitació.
  • Psicòloga
  • Terapeuta Ocupacional
  • Servei Religiós

Preu: 750 €/mes IVA inclòs

Apartats complementaris:

  • Acompanyament: a consultar
  • Perruqueria i podologia: a consultar
  • Recollida i acompanyament a domicili: a consultar

Instal·lacions

El nostre Centre està situat al costat del Parc del Putxet. Consta d’un edifici de 1.000 m2 perfectament adaptat a les necessitats dels nostres residents, envoltat d’un jardí de 2.000 m2 fàcilment accessible per a ells.

Som una residència familiar amb 51 places distribuïdes en 21 habitacions dobles i 9 individuals, a més de comptar amb amplis espais polivalents per a l’activitat diària.

Equip mèdic

La Dra. Robledo té un Màster en Geriatria. Des de fa onze anys s’ocupa dels nostres usuaris. La seva preocupació és donar una atenció integral als nostres residents, amb una valoració geriàtrica ajustada i, sobretot, donar al pacient el que necessita en cada moment. Des d’activitat assistencial proactiva i curativa fins a suport en el final del seu període vital.

Psicologia

La Marga és la nostra Psicòloga des de fa més de dotze anys. Des de l’ingrés, i juntament amb la resta de l’equip, treballa en l’adaptació del nou resident. Ella s’encarrega de donar suport psicològic tant al resident com a familiars que ho necessitin. Fins i tot a les seves companyes quan cal. Juntament amb la Laura duen a terme la intervenció estimulativa mitjançant programes terapèutics individualitzats.

Fisioteràpia i rehabilitació

La Laura és la nostra fisioterapeuta. Porta amb nosaltres més de catorze anys recuperant i mantenint les capacitats funcionals, motrius i ocupacionals dels residents. La finalitat del seu treball consisteix a augmentar o mantenir el grau d’autonomia, evitant en la mesura del possible la involució funcional pròpia de l’envelliment. Participa juntament amb la Dra. I la Psicòloga en la formació continuada del nostre personal.

Gastronomia

Disposem de cuina pròpia. Tots els àpats s’elaboren a la nostra residència i tenen el sabor de l’autèntica cuina de mercat i de temporada. Els menús són variats i adaptats a tot tipus de dietes, consensuats pel nostre equip de nutricionistes.

A més, els nostres residents escullen el que els ve de gust entre diferents opcions.

Activitats

Les nostres activitats gairebé sempre persegueixen una doble finalitat. Ser lúdiques i alhora terapèutiques. I es fan dins el mateix centre o a l’exterior.

Les activitats internes es divideixen en individuals i de grup. Les individuals es duran a terme en funció de les necessitats de cada resident. Entre les de grup destacarem Musicoteràpia, Tallers de Memòria i Reminiscència, Lectura dels Diaris, Praxis gràfiques, Psicomotricitat, Bingo, Estimulació cromàtica, Activitats de Natura, etc.

De les externes destaquem les sortides lúdic-culturals. Visites a llocs emblemàtics de la ciutat com, Sagrada Família, Aquàrium, Zoo, etc. i activitats setmanals de to menor com visites a llocs del barri com jardins, mercats, parcs…

Visites

La residència està oberta a la visita dels familiars a qualsevol hora sense previ avís. Es prega que es respecti el descans dels residents i els horaris dels àpats.